Utrecht – 18 oktober 2021

Onze eerste activiteit vond plaats op 12 oktober in het heerlijke studenten cafe Florin te Utrecht. De avond begon met een warm welkom voor onze (nieuwe) leden. Wat geweldig dat we na 1,5 jaar weer fysiek konden ontmoeten. Vervolgens gaf Prof. Dr. Bleys een masterclass over de anatomie van de maag en oesophagus. We zijn geëindigd met een gezellige netwerkactiviteit in florin om elkaar wat beter te leren kennen.

Utrecht – 26 oktober 2021

Onze tweede activiteit vond plaats op 26 oktober in het UMC Utrecht. De avond begon met een welkom voor Dr. J. Derks, perinatoloog in het WKZ. Vervolgens werd de masterclass gestart. Onderwerpen als de kunstverlossing, de sectio en afwijkende placentatie kwamen voorbij. Achtereenvolgend vond onze 1e ALV plaats. Met dank aan veel input vanuit de leden was deze avond een groot succes!

 

Utrecht – 9 november 2021

Onze derde activiteit vond plaats op 9 november in het UMC Utrecht. De avond begon met een warm welkom voor dr. H. Grotenhuis, kindercardioloog uit het WKZ. Hij vertelde iets over de epidemiologie van congenitale hartafwijkingen en legde daarna de focus op de tetralogie van Fallot (TOF). Vervolgens kwam dr. H Talacua aan het woord, fellow congenitaal CTC uit het WKZ. Zij ging verder op de TOF en voornamelijk de geschiedenis van de chirurgische behandeling hiervan. Tot slot vertelden beide sprekers over hun loopbaan. 

Online – 20 januari 2022

Op 20 januari vond onze 4e activiteit plaats. Wegens de Corona maatregelen heeft deze plaatsgevonden bij Zoom. Neurochirurg dr. P Willems heeft de hele avond verzorgd. Hij vertelde o.a. over verschillende intracraniële tumoren en had veel beeldmateriaal meegebracht.

Online – 5 februari 2022

Op 5 februari vond onze 5e activiteit plaats. Wegens de Corona maatregelen heeft deze plaatsgevonden via Zoom. Chirurg in opleiding, P. Haasnoot heeft het eerste deel van de masterclass verzorgd. Hij vertelde over chirurgie in het buitenland en had geweldige casuïstiek meegebracht. Het tweede deel van de masterclass is verzorgd door Tiemen Holtrop. Tiemen is geneeskunde student en vertelde over zijn buitenland ervaringen.

Utrecht – 15 februari 2022

Op dinsdag 15 februari vond onze 6e activiteit plaats. Dit kon gelukkig weer fysiek! Het doel van deze activiteit was elkaar beter leren kennen. Het bestuur had een mooie pubquiz gemaakt. Hierin waren anatomische en chirurgisch vragen verwerkt. Ook kwamen thema’s als VCMS UTRECHT en het UMC UTRECHT aan bod. De leden hadden groepjes van 5 gemaakt en streden onderling voor de winst. Gefeliciteerd groepje “Groepsimmuniteit” met het behalen van de winst!

Utrecht – 15 maart 2022

Dinsdag 15 maart vond onze 7e activiteit plaats, de hechtworkshop! Deze vond plaats in de snijzaal in het UMC Utrecht. Lauren Clement (praesus van VCMS Nederland) heeft een introductie college gegeven. En samen met Simon en het VCMS Utrecht bestuur heeft zij de leden ondersteund waar nodig. Deze workshop was niet mogelijk zonder MEDISTITCH!

 

Utrecht – 29 maart 2022

Dinsdag 29 maart 2022 vond onze 8e activiteit plaats! Deze vond plaats in de snijzaal in het Marinus Ruppert gebouw op de Uithof. Dr. Bemelmans-Lalezari, CTC en tevens coach, heeft deze masterclass verzorgd. In deze masterclass stonden verschillende dingen centraal, waaronder het maken van fouten en het omgaan met fouten als co-assistent en andere functies. Deze masterclass was niet mogelijk zonder de inbreng van onze leden.

Utrecht – 10 mei 2022

Op 10 mei vond onze 9e activiteit plaats! Deze vond plaats in het auditorium in het UMC Utrecht. Annabel Groenenberg, Phd technische geneeskunde heeft samen met dr. Heyligers deze masterclass verzorgd. In deze masterclass stond de innovatie in de chirurgie centraal en werd er veel verteld over techniek achter hologrammen en 3D printing.
Aan het einde van de masterclass was er nog ruimte voor iedereen om door de hololens te kijken!
 

Utrecht – 31 mei 2022

op 31 mei vond onze 10e activiteit plaats! Deze vond plaats in de van peperzeelzaal in het UMC Utrecht!

Dr. Schuurman, plastisch chirurg in het UMC Utrecht, verzorgde deze masterclass. Er werden verschillende aandoeningen van de hand besproken en de behandelingen toegelicht.

 

Utrecht – 7 juni 2022

Op 7 juni vond onze 11e activiteit plaats! Deze vond plaats in het auditorium in het UMC Utrecht!
Dr. Yauw, fellow traumachirurgue uit het st. Antonius ziekenhuis, gaf deze masterclass. Traumatische enkelfracturen werden besproken. Aan het einde van de masterclass werd er nog een casus van een patiënt besproken door zowel dr Yauw als de patiënt zelf!

 

Utrecht – 14 juni 2022

Op 14 juni vond onze 12e activiteit plaats! Deze vond plaats in de gipskamer in het UMC Utrecht!  Arjan Oet, gipsmeester uit het UMC, gaf deze workshop. Het begon met een demonstratie van het spalken van de arm. Hierna mochten de leden zelf aan de slag. Aan het einde van de workshop werd er nog een demonstratie gegeven met kunststof gips en konden de leden oefenen met de zaag.

Utrecht – 21 juni 2022

Op 21 juni vond onze 13e en tevens laatste activiteit plaats! Deze vond plaats in het auditorium in het PMC. Deze avond was geweldig! We hebben genoten van de sprekers en het publiek. We willen Dr. C Hulsker speciaal bedanken voor het helpen van het organiseren van het symposium!

❤️ Dan willen wij (Lidewij, Sanne en Boudewijn) jullie allemaal bedanken voor het geweldige jaar. We hebben genoten van jullie enthousiasme en medewerking. We gaan het stokje doorgeven aan een prachtig nieuw bestuur. Het zal een geweldig jaar voor jullie gaan worden.

Liefs het 7e VCMS bestuur.