Utrecht – 18 oktober 2022

De eerste activiteit van VCMS Utrecht 2022-2023 heeft plaatsgevonden op 18 oktober. In The Florin hebben wij allereerst geluisterd naar prof. dr. Bleys die ons mee heeft genomen langs de anatomie door de jaren heen, een belangrijke basisvaardigheid voor het vak chirurgie. Aan de hand van veel beeldmateriaal hebben wij genoten van de betekenis van oude kunstwerken en de huidige ontwikkelingen. Na afloop hebben we tijdens de netwerkactiviteit beter kennis gemaakt met elkaar. Al met al een prachtige start van komend VCMS jaar!

     

Utrecht – 8 november 2022

Op 8 november hebben wij voor onze tweede activiteit prof. dr. Rutgers, hoogleraar en oncologisch mammachirurg in het Antoni van Leeuwenhoek, mogen ontvangen. We zijn de avond begonnen met het bekijken van enkele typerende fragmenten van prof. dr. Rutgers uit de serie TopDokters, waarna een masterclass over de feiten, fabels en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van oncologische mammachirurgie volgde. Tot slot was er ruimte voor een plenaire discussie met prof. dr. Rutgers met hierbij veel enthousiaste inbreng vanuit de zaal.

Utrecht – 22 november 2022

De derde activiteit van het jaar heeft op 22 november plaatsgevonden. In het auditorium van de Radiotherapie hebben wij geluisterd naar de verschillende aspecten die komen kijken bij een nierdonatie en -transplantatie. Zo heeft internist nefroloog dr. Van Zuijlen ons verteld over het proces voorafgaand aan de transplantatie, waarop vaatchirurg dr. Van Hattum dieper is ingegaan op de chirurgische verwijdering en plaatsing van de donornier. Tot slot hebben nierdonor en acceptor Vincent en Maaike ons verteld over hun persoonlijke ervaring met een nierdonatie en -transplantatie. Op deze manier hebben wij het totale plaatje van de nierdonatie en -transplantatie van verschillende experts gehoord!

Utrecht – 29 november 2022

De eerste workshop van dit VCMS jaar en tegelijkertijd de laatste activiteit van 2022 heeft plaatsgevonden op 29 november. Tijdens de hechtworkshop heeft plastisch chirurg dr. Schuurman de basis van hechten en chirurgisch knopen uitgelegd. Onder toeziend oog van dr. Schuurman hebben wij hier vervolgens mee kunnen oefenen; een goede basis voor op OK!