Welkom bij de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Utrecht

De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Utrecht is een initiatief, dat er naar streeft om het bachelor-curriculum te verrijken met extra chirurgisch onderwijs. VCMS bevindt zich op alle acht medische faculteiten, waarbij elke VCMS-afdeling met elkaar is verbonden via VCMS Nederland.

Wat wij doen

VCMS Utrecht biedt geneeskundestudenten een programma aan, bestaande uit workshops, masterclasses en extra activiteiten om de studenten kennis te laten maken met de wereld binnen de snijdende en aanverwante specialismen en om de contacten tussen hen te intensiveren. Wij nemen geneeskundestudenten uit het 2e en 3e jaar van de bachelor aan en wij pogen hierin een hechte groep te creëren.

Lid worden van VCMS Utrecht

Ben jij 2e of 3e jaars bachelorstudent Geneeskunde? Dan kan jij je aanmelden voor het programma van VCMS Utrecht. Het onderwijs is bedoeld voor iedereen die verdieping en verbreding zoekt binnen de snijdende en aanverwante specialismen. 

Om je aan te melden voor de VCMS Utrecht moet je een sollicitatieprocedure doorlopen.De sollicitatieprocedure bestaat uit het invullen van het sollicitatieformulier en het aanleveren van een motivatiebrief (in PDF!) of motivatiefilmpje. 

Voor een lidmaatschap bij VCMS Utrecht is een contributie vereist. De kosten bedragen 60,- euro. Door middel van een contributie kan VCMS de onderwijsdagen realiseren. 

Vermeld in jouw motivatiebrief duidelijk wat jouw motivatie is voor het volgen van het programma van VCMS Utrecht. De bestanden en jouw gegevens kunnen verzonden worden via het sollicitatieformulier.

De sollicitatieperiode voor VCMS Utrecht 2023 – 2024 is geopend van 21-08-2023 t/m 17-09-2023. Zie hiervoor het kopje ‘Sollicitatieformulier 2023-2024’ hierboven. 

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan gerust contact op door rechtsboven op “contact” te drukken en jouw vraag via ons contactformulier in te sturen. Daar vind je ook onze FAQ over VCMS.